U nas możesz kupić mąkę włoską 00 do pizzy najlepszej marki Le 5 Stagioni. W ofercie znajdują się mąki włoskie odpowiednie do różnego rodzaju pizzy. Znajdziesz mąkę do ciasta, które długo lub krótko leżakuje, a także mąkę odpowiednią, aby samemu zrobić w domu włoski makaron. Do słodkich wypieków polecamy mąkę manitoba, która Twoje drożdżowe wypieki wyniesie na wyższy poziom. Włoskie mąki dostępne w opakowaniach po 1kg i 10kg.

W ofercie ladelizia.pl znajduje się duży wybór mąk do zastosowania profesjonalnego i domowego. Mąką pszenna do pizzy czy makaronu Le 5 Stagioni to najlepszy wybór nie tylko dla profesjonalistów. Autentyczny włoski smak możemy osiągnąć jedynie posiadając autentyczne włoskie produkty takie jak włoska mąka do pizzy czy mąka do makaronu.

Do zrobienia ciasta na prawdziwą włoską pizzę najlepsza będzie mąka typu 00 z miękkiej pszenicy. Jest to biała mąka bardzo drobno zmielona.


Która mąka najlepsza? To zależy jakie danie chcemy przyrządzić. Inną mąkę wybierzemy do ciasta długo dojrzewającego, a inną do przygotowania domowego makaronu. Zawsze warto zapoznać się z etykietą producenta.

WizjaNet ©