W ofercie znajdą Państwo mnóstwo rodzajów włoskich makaronów od drobnych Stelline i Fillini, przez spaghetti i linguine aż po lasagne i Conchiglioni. Mamy również bogaty wybór makaronów jajecznych jak i tych bez jajek, a także makarony pełnoziarniste i 5 zbóż. Osoby nie tolerujące glutenu również znajdą duży wybór makaronów bezglutenowych najlepszych włoskich marek De Cecco, Barilla, Le Veneziane. Makarony doskonałe do włoskich przepisów na danie z makaronem.


Największy wybór włoskich makaronów. Najlepsze makarony włoskie.


Makaron włoski to najlepszy wybór jeśli chodzi o makaron. Nie da się pomylić włoskiego makaronu z żadnym innym. Makaron włoski jest produkowany z semoliny durum wysokiej jakości, dzięki czemu łatwo jest go ugotować "al dente". Odpowiednie ugotowanie makaronu jest kluczowe, aby włoskie danie z makaronu było smaczne w każdym kęsie.

Najlepszy makaron to domowy makaron, nie zawsze mamy jednak czas i ochotę przygotowywać go własnoręcznie, dlatego warto zadbać o to by wybierać najlepszych włoskich producentów i najlepsze włoskie marki. W ofercie ladelizia.pl znajdą Państwo wiele rodzajów makaronów, odpowiednich do dań kuchni włoskiej.


W czasach gdzie wszyscy są zabiegani szybkie dania z makaronem to ważny element tygodniowego menu w każdym domu. Prosty przepis na makaron z warzywami, czy przepis na makaron z kurczakiem to pożywne dania, które przygotujemy w kilka chwil. Wystarczy nam dobrej jakości makaron i ulubione dodatki.

Jak ugotować makaron po włosku? Na 500 gramów makaronu potrzebujesz 5 litrów wody i około 35 gramów soli. Posól wodę dopiero jak się zagotuje. Gotuj zawsze pod pokrywką. Gotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. 


Masz problem z dobraniem ilości makaronu do ilości osób? Przyjmuje się, że na jedna porcja dla osoby dorosłej to 80g makaronu.


Włoski makaron ma wiele różnych rodzajów. Nazwy włoskich makaronów mogą się różnić w zależności od regionu pochodzenia i producenta, jednak w każdej marce makaronu włoskiego znajdziemy podobne kształty. Warto dobierać kształt makaronu do dania w jakim chcemy go zastosować. Inny wybierzemy makaron do zapiekania, inny makaron do zupy, a jeszcze inny do gęstych sosów.

WizjaNet ©